Riga United Ladies

v

27 / 05 / 2018 14:00

Riga United FC

v

06 / 06 / 2018 20:00

News

Results: Riga United FC vs. FK Lāčplēsis

17 / 09 / 2015

Riga United FC
3 : 2 View report
FK Lāčplēsis

TWO GOALS IN A MINUTE SEALS VICTORY / DIVI VĀRTI MINŪTES LAIKĀ NODROŠINA UZVARU

Rīgas Vidusskola 49.

Final Score: Riga United 3-2 FK Lāčplēsis

Karim Gouglou: 42’
Anton Agebrant: 56’
Julian Lock: 57’

Riga United made a decent second half performance with two goals in a minute to do just enough to defy the odds and beat Lāčplēsis 3-2 after a lackluster first half. It should also be noted, there could have been more goals for the Black Cats, had it not been for a great performance by the Lāčplēsis goalie.

The first half was a very lethargic affair, from both teams. It took a while for both teams to settle in as they looked for rhythm. United were hoping to create the same spark from the previous games but without communicating and the passing not clicking, it was not Riga’s half.

The first goal came in the 24th minute for Lāčplēsis, when a player who should have been tackled outside the box, managed to get ahead of the defender and round the goalie and put it away. This brought United to life a bit and when they started looking for simple passes, the attacks were moving forward. The first real chance came as the ball fell to Gouglou in the box though the goalie was equal to the shot.

However, it didn’t take long for Gouglou to find his scoring feet though, shortly before half time in the 42nd min, he capitalised on a poor pass from the defender and made sure he smashed it into the net.

In the second half, it was more like the Riga which was seen previously. Something said at half time must have sunk in and with the second half sub of Graham Williams, there was a voice to be heard on the field. The passing got better and the pressuring.

The half started with the black cats’ tails up as they looked to pressure high up. This time it was really getting to Lāčplēsis. However, the defence for United were still in a little bit of a panic to clear the ball when they didn’t need to be and this led to Lāčplēsis’ second goal, as there was miscommunication between defender and goalie and it was left to the Lāčplēsis striker to get his second of the evening.

However, calls from Alunāns for keeping heads up, didn’t go unheard and they were straight back in it 3mins later, in the 56th min a hard working Agebrant managed score as the goalie made a mistake letting the ball underneath his arm at the near post. Kick off happened and it was straight back down around Lāplēsis’ area as United got hold of the ball and passed it around beautifully, till it led to a one-two between Lock and Krause and after Krause played in Lock, there was no mistaking in the finish and it was 3-2 to United.

Riga could have had a few more, had it not been for the goalie keeping Lāčplēsis in the game. It started to get scrapy toward the end for both teams and little small fouls were appearing. However, Awada switched things and took a more defensive approach and it frustrated Lāčplēsis, however it got nervous for the United team, after the referee found an inexplicable 3 minutes of injury time but they kept strong and it finished 3-2.

After the game we caught up with manager Awada to ask him his thoughts, this is what he had to say “It was a tough game against a very talented team. I feel the first half, we didn't really get going we made a slight change going into the second half which helped us to get back into the game. I was very pleased with the commitment and hard work and also the character shown to get back in the twice and then go on to get that winning goal... all in all another 3 points and improvement which is pleasing”.

Match report by Richard Youatt

............................................................

Rīgas 49. vidusskola

Spēles rezultāts: Riga United 3-2 FK Lāčplēsis

Karim Gouglou: 42’
Anton Agebrant: 56’
Julian Lock: 57’

Riga United vakardien pēc visai pablāva sniegumua spēles pirmajā daļā, aizvadīja ļoti rezultatīvu otro puslaiku, gūstot divus vārtus vienas minūtes laikā, sasverot svara kausus savā labā un panākot uzvaru pār FK Lāčplēsis ar rezultātu 3-2. Melnie kaķi varēja rezultātu palielināt vēl par dažiem vārtiem, bet to neļāva vārtos izcili darbojošais pretinieku vārtsargs.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja visai gurdi, abām komandām izskatoties aizmigušām un abām komandām bija nepieciešams laiks, lai iekustētos un atrastu savu spēles ritmu. United cerēja parādīt līdzīgu sniegumu, kā tas izdevās iepriekšējā spēlē, tomēr bez komunikācijas starp spēlētājiem kā arī visai paviršajām piespēlēm, šis nebija Melno kaķu puslaiks.

Pirmos vārtus spēles 24. minūtē guva viesi, kad pavirši nospēlējot aizsardzībā, pretinieku uzbrucējam izdevās ielausties soda laukumā un raidīt bumbu garām vārtsargam. Šie vārti savā ziņā atmodināja United un puiši sāka kombinēt spēli un akurātākas piespēles deva rezultātus un tika realizēti vairāki bīstami uzbrukumi. Pirmā iespēja radās Gouglou, kad 16m laukumā bumba atleca pie viņa, tomēr arī vārtsargs bija savā vietā un sitienu atvairīja.

Tomēr nebija jāgaida ilgi līdz Gouglou tika pie saviem pirmajiem vārtiem (42. minūte), kad pēc neveiksmīgas saspēles aizsardzībā viņš pārtvēra piespēli un to divos pieskārienos trieca vārtu stūrī. Vārtsargs bija bezspēcīgs.

Otrajā puslaikā United jau izskatījās pēc tās komandas, ko mēs redzējām iepriekšējā mačā. Vai nu kāds pareizi pateikts vārds puslaika pārtraukumā vai beidzot puiši bija atmodušies, plus uz maiņu uznākušais Graham Williams, kas jau vien ar savu balsi parādīja, ka viņi ir laukumā lai cīnītos par uzvaru, bet piespēles kļuva precīzākas un komanda bija daudz saliedētāka kopīgai cīņai.

Otrais puslaiks sākās ar Melno kaķu astēm gaisā, izdarot spiedienu augstu pretinieku pusē un tas deva rezultātu, jo FK Lāčplēsis sāka ar vien vairāk kļūdīties. Tomēr aizsardzības līnijā vēl brīdi pa brīdim valdīja panika, bumbas tika raidītas ātri prom, kur tas nebija nepieciešams un vienā no šādiem momentiem Lāčplēsis izmantoja šo nesaprašanos un nepārliecinošo spēli un situācijā, kur nesapratās aizsargi un vārtsargs, izdevību izmantoja pretinieku uzbrucējs, būdams pirmais pie bumbas un raidot to vārtu tīklā.

Tomēr Alunāna vārdi par nepadošanos un turpināšanu spēlēt tika sadzirdēti un jau dažas minūtes vēlāk, spēles 56. minūtē Agebrants izcīnot sev pozīciju pretinieku soda laukuma kreisajā pusē raidīja to tuvu vārtu stabam, ko jau itkā bija nosedzis vārtsargs, bet neveiksmīgi (vai arī Agebranta stirpā saitiena rezultātā) izlaida to un bumba bija vārtos. Uzreiz pēc izspēle no centra bumbas kontrole nonāca United pusē un pēc skaistas izspēles starp Lock un Krause, ar skaistu sitienu vārtos to noslēdza Lock, pirmo reizi spēlē izvirzot United vadībā.

Riga varēja gūt vēl vairākus vārtus, bet to liedza sekmīgi spēlējošais pretinieku vārtsargs. Spēles izskaņā sāka parādīties ar vien vairāk masie pārkāpumi, visdrīzāk uz komandu noguruma fona. Awada izvēlējās spēlēt vairāk no aizsardzības, kas vēl vairāk saniknoja Lāčplēsis spēlētājus. Riga United pēdējās minūtes aizvadīja visai sapsringti, piedevām spēles tiesnesis, liekas cerēdams uz izlīdzinājuma vārtiem, atrada papildus 3 minūtes papildlaikam, tomēr Riga arī tās izturēja un spēle noslēdzās ar rezultātu 3-2 mājinieku labā.

Pēc spēles mēs satikām komandas menedžeri Awadu un apjautājāmies ar secinājumiem par spēli: Šī bija ļoti grūta spēle pret cienīgu un talantīgu pretinieku komandu. Pirmais puslaiks nebija mūsu un otrajā veicot arī taktisko maiņu spēle jau rādījās pavisam citādāka. Es biju ļoti apmierināts ar puišu pašatdevi un apņēmību divas reizes izlīdzināt rezultātu un tad vēl gūt arī uzvaras vārtus. Īsumā esam guvuši 3 punktus un uzlabojuši savu spēli, kas ir iepriecinoši”.